Bitgummole, Ingelumerdyk 10
9045 RD Bitgummole, Nederland
Verkocht €250.000 - Vrijstaand
911 m2 3 Slaapkamers 1 Badkamer 1 Garage

Voormalige rentenierswoning met garage op ruime kavel van 911 m2. Met veel zon, privacy en vrij uitzicht over het Friese landschap. Volledig gemoderniseerd en instapklaar, met drie slaapkamers boven en 4e slaap/werkkamer én badkamer beneden. Het is hiermee zowel geschikt voor gezinnen,  voor werken aan huis, als voor senioren.

De woning is gelegen aan de rand van de gemoedelijke dorpskern van Bitgummole, op loopafstand van de bakker, slager, huisartsenpraktijk met apotheek en de beide basisscholen. Bitgummole, een dorp met een rijk verenigingsleven, is door de recente aanleg van een aantal nieuwe wegen bijzonder goed verbonden met alle hoeken van Friesland voor autoverkeer. Bovendien is er een goede busverbinding van en naar Leeuwarden. Er wonen dan ook veel forenzen die hun werk in Leeuwarden of elders in Friesland hebben.

De woning is in 1910 gebouwd als rentenierswoning en is in de afgelopen 10 jaar volledig, en in stijl, gemoderniseerd. Zo is de woning bijvoorbeeld compleet voorzien van centrale verwarming en isolerende beglazing en is alle elektra vernieuwd. Ook het dak is compleet geïsoleerd en bedekt met nieuwe, Tuile du Nord, dakpannen.  En tegelijkertijd zijn veel authentieke elementen bewaard gebleven zoals balkenplafonds, glas-in-lood ramen en een ruime, droge, kelder.

Ontspannen in de badkamer op de begane grond voorzien van whirlpool ligbad en separate doucheruimte met stortdouche. Heerlijk zitten bij de speksteenkachel of in de zuidwest-georiënteerde achtertuin met uitzicht over de landerijen waar vaak de schapen weiden.

Met drie ruime slaapkamers op de verdieping en momenteel de zijkamer als vierde slaapkamer in gebruik, is dit een schitterende plek voor gezinnen. En door de aanwezigheid van slaapkamer en badkamer beneden ook ideaal voor senioren die comfortabel ‘op stand’ willen wonen.

Beknopte indeling:

Begane grond: Entree/centrale hal met tochtportaal en glas in lood ramen boven de deuren; zijkamer met balkenplafond, nu in gebruik als slaapkamer, maar ook zeer geschikt als werkkamer/kantoor of woonkamer; badkamer met badmeubel, ligbad en douche (luxe afwerking); toilet met fontein; vaste trapopgang naar verdieping; ketelkast; woonkamer, doorzon, voorste deel balkenplafond, speksteenkachel; open keuken met estrikken op de vloer, hoekopgestelde keuken voorzien van granieten blad, vaatwasmachine, fornuis en 5 pits-gasstel; toegang tot kelder; ruime bijkeuken met opstelplaats voor witgoed en doorgang naar achtertuin.

1e Verdieping: overloop met vaste kast en toegang biedend tot het toilet en drie mooie slaapkamers, elk voorzien van veel inval van daglicht.

Erf: Schitterende tuin rondom met oprit naar garage, veel groen en aan de achterzijde weilanden, waar vaak de schapen weiden. Verder is er nog een ruime houtberging, waarop zonnepanelen zijn aangebracht.