Oudebildtzijl, Nieuwebildtdijk 124
15421 Southwest 39th Terrace, Miami, FL 33185, USA
Verkocht €175.000 - Dijkwoning, Vrijstaand
435 2 Slaapkamers 1 Badkamer 1920 Year Built

Schitterend gelegen dijkwoning aan de Friese Waddenkust

Veertig jaar lang is dit het buitenverblijf geweest van mensen uit Amsterdam die er met de hele familie al die tijd van genoten hebben. Met pijn in het hart wordt er nu afscheid van genomen en zoeken we naar een koper die er met dezelfde passie en hopelijk net zolang van kan gaan genieten. Het zeer karakteristiek huisje ademt nog steeds de sfeer van weleer. Knus, gezellig, rust, uitzicht over de landerijen, een heerlijke tuin.

De woning is steeds goed onderhouden, beide daken zijn indertijd vernieuwd, kozijnen ramen geplaatst, centrale verwarming aangelegd. Van het waterschap wordt nog een extra perceel grond aan de voorzijde van de woning gehuurd.

DE 1e BEZICHTIGINGSRONDE VINDT PLAATS OP ZATERDAG 30 MEI. Mede i.v.m. corona dient u zich hiervoor even aan te melden bij Toering Makelaardij, zodat er een tijdstip voor u gereserveerd kan worden.

Enige buurtinformatie:
De nieuwebildtdijk strekt zich uit over een breedte van zes en een halve kilometer tussen Zwarte Haan in het westen en Nieuwebildtzijl in het oosten. Ten noorden ligt het mooie dorpje Oudebildtzijl. Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand.

Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd. Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden.
Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.