Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Karakteristieke dijkwoning met mooie thuiswerkplek en een prachtige, door bomen omschutte, zijtuin.

Nét buiten de bebouwde kom van het charmante oude Bildtzijl, bieden we te koop aan deze mooie dijkwoning met riante tuin. Vanuit de woonkamer op de dijk genieten van het uitzicht over de velden en onder aan de dijk o.a. koken, werken en slapen in het achterdeel van de woning. Qua indeling kunt u eenvoudig de verschillende vertrekken aanpassen op uw wensen. Zo zou er bijvoorbeeld een mooi atelier gerealiseerd kunnen worden met het zicht op het Noorden.

DE 1E BEZICHTIGINGSRONDE STAAT GEPLAND OP ZATERDAG 17 OKTOBER. (Vooraf even aanmelden bij de makelaar, Nanne Toering)

Beknopte indeling:
Entree, tochtportaal, woonkamer met sfeervol trappenhuis; een paar treden lager vindt u de keuken en de wasruimte; toilet, doucheruimte met douche en badmeubel; hal naar twee grote kamers, de ene met uitzicht op de zeedijk en de ander thans in gebruik als slaapkamer met deur naar terras en tuin; berging voor fietsen en gereedschap.
Verdieping: Voorste deel woning: Slaapkamer/hobbyruimte; Achterdeel woning 2 slaapkamers en kast met opstelplaats cv-ketel.
Erf: Ooit is de tuin onder architectuur aangelegd, met veel hoge bomen, paadjes en doorkijkjes. Iets verwilderd is het nog steeds een pareltje en de liefhebber kan zijn hart eraan ophalen.

Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand.

Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd.
Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden.

Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht