Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Atelier “De Trapjes” is te koop! Wonen en werken aan de Friese Waddenkust met de prachtigste vergezichten.

Een zeer sfeervolle woning met gezellige indeling. Het biedt volop ruimte aan kunstenaars op allerlei vakgebied, zowel om te werken als ook te exposeren. Overigens is het ook voor andere “thuiswerkers” een uitstekende plek. Rust, ruimte, uitzicht én sfeer.
Door de royale en oerdegelijke aanbouw (1977) is er een zee aan ruimte bijgekomen met uitzicht over de landerijen en bijvoorbeeld ook op de vuurtorens van Ameland en Terschelling. Dat gaat in je systeem zitten en voelt heerlijk.

De 1e bezichtigingsronde is op ZATERDAG 5 DECEMBER. Graag even vooraf aanmelden bij makelaar Nanne Toering, zodat iedereen rustig de mogelijkheid krijgt om het huis te bekijken. We zorgen voor een kop koffie.

Beknopte indeling:
Entree, hal naar centraal trappenhuis van waaruit de volgende vertrekken worden bereikt:
• Badkamer, voorzien van badmeubel, ligbad en douchehoek;
• Toilet, lekker ruim;
• Keuken, hoekopgestelde keuken met inbouwapparatuur en eethoek;
• Eetkamer met barretje en doorgang naar tuin, heel gezellig;
• Hobbyruimte/bijkeuken, lekker groot en eigen doorgang naar tuin.

Een paar treden omhoog en we zijn in de mooie woonkamer met daaraan vast een expositieruimte. Balkenplafonds, houten vloeren én uitzicht over het land. Op de verdieping van het voorhuis staan nu twee grote spinnenwielen, maar het kan uiteraard ook gewoon als slaapkamer dienst doen.
De bovenverdieping van de aanbouw levert nog 4 kamers op, nu in gebruik als slaapkamer, atelier schilderkunst, kantoor en een ware man cave incl. spoorrails met treintjes.
De tuin is diep genoeg om de hele dag te kunnen genieten van de zon. Er staat een plantenkasje, er is een vijvertje en veel aanplant.

Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand.

Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd.
Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden.

Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.

Absoluut een bezichtiging waard! Graag tot ziens.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht