Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Fraai gerenoveerde Dijkwoning met B&B aan de Friese Waddenkust, vrij uitzicht over de landerijen.

Bezichtigen? Aanmelden per mail/app (bij voorkeur niet bellen) De 1e bezichtigingsronde is op zaterdag 15 januari.

De Woning:
Karakteristieke, gerenoveerde dijkwoning met sfeervolle woonkamer, balkenplafond, houten vloer, houtkachel, vrij en prachtig uitzicht, heerlijke ruimte. Op de verdieping een mooie slaapkamer met toilet en wasgelegenheid, kastruimte in de knieschotten. Tussenverdieping met logeerkamertje/berging en daaronder de keuken, voorzien van een 5 pits gasstel met wasemkap, combimagnetron, vaatwasser. Badkamer met doucheruimte en toilet en zijdeur naar tuin. De benedenverdieping is nu ingericht als slaapkamer met separaat toiletruimte met schuifpui naar de veranda en achtertuintje. Uiteraard kunt u ook een andere bestemming geven aan deze mooie ruimte.

De B&B:
Geïsoleerde vrijstaande B&B, bekleed met red cedar, voorzien van eigen keuken, doucheruimte, toilet, cv-ketel, tv, eethoek en bed. Via een vlizotrap op de verdieping nog 2 bedden. Heel mooi uitzicht tot op de zeedijk en toegang tot de verwarmde veranda. U moet maar even komen kijken.
Er is een vergunning voor deze B&B afgegeven door de gemeente en de huidige eigenaar heeft een website, die u mag gaan gebruiken/doorzetten: https://www.bed-en-boeddha.nl/

De Tuin:
Deels eigen, deels in bruikleen van het waterschap, in 2020 geheel opnieuw aangelegd door Linum tuinarchitecten.

De Omgeving:
Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand. Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd. Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden. Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht