Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Heel mooi karakteristiek dijkhuisje onder de rook van Oudebildtzijl en de Friese Waddenkust. Het uitzicht is mooier en meer divers dan wat de televisie ons brengt: schitterende vergezichten en prachtige zonsondergangen.

Meldt u zich aan voor de bezichtigingsronde op zaterdag 19 februari, graag per mail.

De gevels en het dak zijn prima, evenals de dakkapellen, waarvan die op het Noorden uitgevoerd is in kunststof. Het huisje is praktisch ingedeeld met kamer en keuken gelijkvloers en heeft een lieflijke sfeer, heel gezellig. Het sanitair van de badkamer en het toilet beneden dateert uit de jaren '70/'80 en is bijna weer modern. Het tochtportaal aan de zijuitgang is heel prettig en er hangt een druivenstruik in :)
De grote oprit en schuur zijn uiteraard heel praktisch en vanaf het tuintje/terras is het genieten geblazen van de natuur.

De woning biedt prima uitbreidingsmogelijkheden, maar die ideeën laat ik voorlopig bij u. Als het goed is ontstaan die als vanzelf tijdens de rondleiding.

De Omgeving:
Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand. Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd. Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden. Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht