Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in


Pure charme in dit authentieke, compleet gerenoveerde dijkhuisje met geweldig uitzicht over de landerijen tot aan de Friese Waddenzeedijk. Eigenlijk betreft het twee dijkwoningen, maar van de meest Westelijke is een berging/garage gemaakt. (Er zit nog wel een woonbestemming op). Er gaat een wereld voor u open als u deze karakteristieke dijkwoning binnenloopt. Vanuit het trappenhuis zijn alle vertrekken met elkaar verbonden, heel praktisch en gezellig ingedeeld.
De tuin biedt voldoende zon en privacy, heerlijk beschut genieten van de rust, de ruimte en het zicht. Dat is gewoon prachtig en het verveeld nooit.

De bezichtigingsronde staat gepland op ZATERDAG 19 MAART. Graag even aanmelden per mail.
U krijgt alle tijd om de woning te bezichtigen, voor koffie en thee wordt gezorgd.


De Omgeving:
Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand. Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd. Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden. Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht