Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

OPEN HUIS ZATERDAG 3 JUNI VAN 10:00 - 16:00 UUR.

Ideale starterswoning voor liefhebbes van een dijkhuisje met vrij uitzicht over de landerijen tot aan de Friese Waddenzeedijk.

Het zijn zulke knusse woningen die dijkhuisjes, waar iedereen weer iets gezelligs en eigens van weet te maken. In dit geval is de tuin vanuit de woonkamer dichtbij en kun je op de vlonder lekker een kop koffie drinken, genietend van de ondergaande zon. Is dat niet mooi?

In de loop der tijd is het dak vernieuwd en is er dubbele beglazing aangebracht. De ruime berging achter de woning biedt de klusser/verzamelaar veel mogelijkheden, De mooie keuken is voorzien van vaatwasser en losstaande koelkast en breed fornuis met 5-pits gasstel.

De naastgelegen tuin wordt gehuurd van Wetterskip Fryslân (ca. 125 m2). De mogelijkheid bestaat om deze opnieuw te huren, maar ook aankoop is mogelijk.

Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand.

Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd.
Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden.

Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht