Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Verscholen langs de betoverende Friese Waddenkust, net buiten het bedrijvige hart van St.-Annaparochie, prijkt een uniek en authentiek dijkhuisje. Deze parel van een woning biedt een zeldzaam inkijkje in het verleden, een nostalgische reis naar het leven van vroegere arbeidersgezinnen. Terwijl de moderne wereld voortschrijdt, blijft dit huisje een bewaard geheim aan de Bildtijken, een tijdloos toonbeeld van vervlogen dagen.

Verbeeld je het verleden, waarin bedsteden de nachtrust schetsten, ieder ligbed een eigen verhaal van comfort en samenzijn vertelde. Slapen was kunst, met hoofden en voeten om en om, de jongsten geborgen in hun lade beneden. Op de open zolder rustten bedden en matrassen, slechts gescheiden door vederlichte lakens die tijdelijke privéruimtes vormden. Dit erfgoed leeft hier voort, als een eerbetoon aan tijden van eenvoudige geborgenheid. Met een glimlach kunnen we zeggen dat dit huisje wellicht wel tien slaapkamers telt, elk knus en warm. Als de koude zich nestelt, vinden bewoners elkaar vanzelfsprekend voor extra warmte.

De keuken en eetkamer smelten samen tot een ruimte van betekenis, doordrongen van de geschiedenis die het huis draagt. Achter dit tafereel wacht de omvangrijke kelder, die zich strekt onder de bedstede. Hier worden maaltijden genuttigd en kaartspellen gespeeld, en diepgaande conversaties over de wereld worden gevoerd. Via de keuken ontsluit zich de schuur, waar de echo's van vervlogen dagen tastbaar worden.

Vandaag de dag zijn dijkhuisjes zoals deze ware juwelen, vaak liefdevol gerestaureerd tot hedendaagse pracht. Hier, in dit huisje, is de schuur wellicht te transformeren tot een grandioze leefkeuken, met panoramisch uitzicht over de zeedijk. Het avondgloren schildert de horizon met betoverende zonsondergangen, de fakkel van de Amelandse vuurtoren neemt het stokje over. Een symfonie van oorsprong en vernieuwing, een eerbetoon aan de wortels van dit landschap.

Het buurperceel, gehuurd van het waterschap, biedt mogelijkheden om de omgeving nog meer eigen te maken. Hier, waar het verleden en heden elkaar omarmen, wacht een verhaal dat wacht om ontdekt en geleefd te worden.

Zaterdag 2 september van 09:00 - 17:00 uur is er een open dag. U hoeft zich niet aan te melden, kom maar gewoon langs. Voor koffie wordt gezorgd.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht