Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Rust en ruimte aan de Friese Waddenkust.

1e BEZICHTIGINGSRONDE ZATERDAG 12 JUNI. Vooraf graag even aanmelden bij de makelaar Nanne Toering.

Omringd door een weldaad aan groen in voor -en achtertuin, staat deze karaktervolle woning, voorzien van veel privacy. De eigenaar, oud gemeenteraadslid Kooistra, overleed in het voorjaar en was zeer gehecht aan het huis en de tuin, waar de varens welig tieren.
Een mooie ruime woonkamer met halfopen keuken met bar en op de verdieping 3 slaapkamers (mogelijkheid tot 4e op de vliering). De woning is voor het grootste deel voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Ook de deuren zijn van kunststof. Binnen is de algemene staat wel enigszins gedateerd, maar dat is eenvoudig te moderniseren. Het is een prachtig plekje aan de rand van Ferwert met, tussen de bomen door, zicht op zeedijk.

Ferwert ligt 1 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.
Ferwert en Hegebeintum kennen een rijke historie en zijn prachtig gelegen op het Friese platteland, grenzend aan de Waddenzee het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Dit unieke gebied is aangemerkt als werelderfgoed. Beide dorpen zijn gelegen op terpen en van verre reeds te herkennen, mede door de markante kerken die op de beide terpen zijn gebouwd. Hegebeintum geniet grote bekendheid vanwege het feit dat het de hoogste terp van Nederland is en vanwege het prachtige kerkje met de unieke rouwborden. Ieder jaar bezoeken vele toeristen deze bijzondere plek. Diverse wandel- en fietsroutes maken deel uit van de infrastructuur van de dorpen. Ook kan men de dorpen aandoen met een kano. Veel van de historie van de dorpen is in kaart gebracht en wordt ook getoond. Er liggen vele mogelijkheden op het terrein van recreatie en toerisme. Er is veel te zien en te beleven op het gebied van natuur, cultuur en historie.

In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat Ferwert en Hegebeintum een ondernemende gemeenschap is. Dit uit zich in de aanwezigheid van een relatief breed winkelbestand en daarnaast herbergt het dorp enkele middelgrote bedrijven. Ook de agrarische sector zorgt nog steeds voor de nodige bedrijvigheid. Interzorg met het woonzorgcentrum, de zorg en de maaltijdenservice is een grote werkgever. Verder is er een grote groep zelfstandigen (ZZP’ers) aanwezig in beide dorpen. Een goede stimulans voor onze ondernemers in de dorpen, is het gunstige vestigingsklimaat en het arbeidspotentieel dat voldoende beschikbaar is. Ook in de omliggende dorpen (met name Hallum) en steden (met name Leeuwarden) is voldoende werkgelegenheid.

Ferwert kent een breed en divers cultureel en sportaanbod. Dit laatste heeft ook te maken met de aanwezigheid van meerdere sportaccommodaties, zoals het voetbal- en kaatsveld, de tennisbanen, de sporthal en een skeeler- en ijsbaan. De ijsclub heeft zelfs regionale allure. Daarnaast zijn er diverse loop- en wandelgroepen actief. Van jong tot oud, voor iedereen is er op sportief gebied wel wat wils in de dorpen. Naast de sport kent het dorp een gerenommeerde brassband en zijn er nog andere culturele verenigingen zoals een toneelvereniging, een zangkoor, diverse bands, historische kring en het NUT.

Graag tot ziens,
Nanne Toering

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht