Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Aan de rand van een van de mooiste dorpjes van Friesland, mooi beschut gelegen karakteristieke gezinswoning met aanbouw, grote werkplaats met verdieping en fraai aangelegde, royale tuin op het zuiden.

1e BEZICHTIGINGSRONDE: ZATERDAG 15 MEI 2021. Vooraf even aanmelden bij de makelaar, Nanne Toering.

De woning is prima onderhouden en heeft er, door de gerealiseerde aanbouw met openslaande deuren naar de achterplaats, een flinke leefruimte bij gekregen met 10 zonnepanelen op het dak. Vloerverwarming op de begane grond, vier slaapkamers op de verdieping en maar liefst twee badkamers: een prachtige nieuwe op de begane vloer en de oude op de verdieping is gebleven, beiden voorzien van ligbad, douche en toilet. De gezellige open keuken is o.a. voorzien van een mooi gasfornuis met 5 pitten, 2 ovens en 1 grill.

De werkplaats met grote vliering is een geschenk voor iedereen die een praktijkruimte zoekt, in welke vorm dan ook. Geïsoleerd, gevlinderde betonnen vloer, elektrische roldeur (op afstand bedienbaar) en 2 loopdeuren. De vliering is nu als krachthonk en berging in gebruik, maar uiteraard zijn daar ook andere opties te bedenken. Altijd al een Bed & Breakfast gewild?

De tuin is de trots van de eigenaar, mooi op het zuiden en fraai aangelegd met bijzondere bomen en planten. Lekker banjeren door het grasveld, langs het kippenhok en een gezellig overdekt zitje, ideaal voor de barbeque, stel ik me zo voor. De kip kan zo....
Een plantenkas en twee speeltoestellen voor de kinderen completeren het geheel.

Dorp en omgeving.

Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand.

Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd.
Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden.

Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht