Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Dit in 1910 gebouwde Koopmanshuis staat in het karakteristieke en levendige dorp Oudebildtzijl.
Het pand ligt in de dorpskom, aan de fraaie Leysterstreek aan het water, met vanuit de voorkamer een schitterend uitzicht over het Bildtse landschap. Achter het huis ligt een zeer ruime, beschutte en bloemrijke tuin met schuur/berging.

De woning kent achterstallig onderhoud, dient (deels) te worden gerenoveerd, maar heeft enorm veel potentie.
De 1e BEZICHTIGINGSRONDE is op ZATERDAG 13 JUNI. Graag aanmelden bij Toering Makelaardij. Er wordt rekening gehouden met de maatregelen m.b.t. corona.

De woning heeft een traditionele indeling: Een entree met hal die overgaat in de keuken en bijkeuken. De kamers en suite (geen deuren) worden nu alleen aan de achterzijde bewoond. Op de verdieping zijn twee royale slaapkamers en een badkamer met o.a. ligbad en 2e toilet.

Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand.

Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd.
Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden.

Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht