Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in


Houd je van het gezellige dorpsleven en zoek je een mooie woning met slaapkamer en badkamer op de begane grond én een mooie garage om te sleutelen? Onderaan de dijk, net buiten het dorpscentrum van het mooie Oude Bildtzijl, bieden we deze compleet gerenoveerde woonboerderij te koop aan.

De schuren aan de achterzijde worden als opslag voor materieel gebruikt en geven geen overlast. Van de naastgelegen basisschool krijg je natuurlijk -tijdens pauzes- kwetterende kinderklanken mee , hier en daar een krijs of een lach. Na schooltijd wordt het plein met een hekwerk afgesloten, dus de kinderen spelen dan elders.

Vanuit de woonkamer heb je prachtig zicht op het dorpse en tussen de woningen door zie je de zeedijk aan de Waddenzee. De riante schuur met til/vliering heeft grote openslaande deuren Er is een brandmuur aanwezig tot in de nok van het dak. Een mooie plek voor de monteur/hobbyist, terwijl de zon voldoende schijnt op voortuin en achterplaats.

De Omgeving:
Oudebildtzijl heeft een open waterverbinding met de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Het is een geliefde plek om te vissen. Van Oudebildtzijl is het 20 autominuten naar Leeuwarden (17 km), 30 autominuten naar Harlingen (35 km) en anderhalf uur met de auto naar Amsterdam (150 km). Het dynamische dorp heeft ruim 900 inwoners, een eigen school en een actief verenigingsleven voor sport en cultuur. Op enkele kilometers afstand liggen de grotere dorpen Sint Annaparochie en Stiens met een ruim gesorteerde middenstand. Het dorp is ontstaan rond de oorspronkelijke zeesluis in de zeedijk (de Oudebildtdijk), die in 1505 de Middelzee afsloot. Oudebildtzijl ligt zodoende in het eeuwenoude, Noord Friese cultuurlandschap dat door de successievelijke inpoldering van de Middelzee is gevormd. Oudebildtzijl is uniek doordat de oorspronkelijke intieme vorm van het dorp is bewaard gebleven, o.a. met de sluis (“zijl”) en de vaarten die het dorp een speciaal karakter geven. Oudebildtzijl hoort sinds 2000 tot de negen Villages of Tradition, een netwerk van plattelandsdorpen in Europa waar men het cultureel erfgoed in stand wil houden. Oudebildtzijl ligt 1,5 km van het natuurgebied Noord Friesland Buitendijks (Noard-Fryslân Bûtendyks) tussen Zwarte Haan en Holwerd, een van de grootste kweldergebieden van Europa, met een unieke flora en fauna (met name veel vogelsoorten). Noord Friesland behoort eveneens tot die gebieden in Nederland met de schoonste lucht.

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht